Headerbild

Vår verksamhet

Ungdomsträningarna ligger på onsdagar kl. 18:00 – 19:30. På plats delar vi in oss i grupper efter ålder och orienteringserfarenhet:

  • Grön: Nybörjare. Från ca 7 år.

  • Vit: För dig som klarar att orientera med en kompis eller tillsammans med en vuxen. Från ca 8 år

  • Gul: För dig som klarar att orientera själv. Från ca 10 år.

  • Orange-Violett-Svart: För dig som tränar och tävlar själv. Från ca 12 år.

Träningssäsongen

Under sommarhalvåret är det teknikträningar som gäller och vi tränar på olika kartor runt om i kommunen. När det börjar bli mörkt på hösten övergår vi till löp- och teoriträning med utgångspunkt från FOK-stugan på Slätten i Falkenberg. På vintern har vi träning inomhus och i mars drar orienteringssäsongen igång igen. Vi skriver alltid på hemsidan var vi är någonstans och tränar just den veckan.

Utöver ungdomsträningarna arrangerar klubben regelbundet träningar och cuper där det finns banor för alla och även ungdomar är välkomna.

Tävlingar & läger

FOK ungdom anordnar träningsläger och resor till flera tävlingar i södra Sverige. Under orienteringssäsongen finns många små och stora tävlingar i närheten där även nybörjare kan delta. Orientering är en riktig breddidrott där 9- och 90-åringar, elit och motionärer deltar i samma tävlingar. Det ställs inga krav på vilka tävlingar man ska vara med på utan det kan man avgöra själv.

Adress

Falkenbergs OK Christer Nelsén, Thomas Thorilds väg 6 31140 Falkenberg

Kontakt

E-post: info@fok.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in